söndag 24 februari 2008

Handladdning och Rock'n roll

















Ni som handladdar kanske har ett eget ställe för just Er handladdningsutrustning, Ni kanske dessutom har sådan tur att Ni kan ha den uppställd för jämnan.
Själv har jag inrett en del av mitt garage för att kunna bedriva lite seriös handladdning. Som Ni ser på bilden så har jag även en enkel men klart funktionsduglig bandspelare där också, för det är viktigt att kunna lyssna på schysst musik när man som bäst sitter och laddar.
När det gäller musik så gillar jag det mesta även om olika former av rock är det som jag gillar mest. Det är skönt att kunna lyssna även på lugnare musik och kanske sådant som inte direkt kräver något engagemang men då kanske det handlar om helt andra sammanhang.
Jag har några favoriter som har en förmåga att återkomma när jag är i min krubba, Pink Floyd, Bruce Springsteen, Led Zeppelin är några av dom. Därför tänkte jag rekommendera tre låtar som tar en till högre höjder.

Pink Floyd - Comfortable Numb.
En låt från det klassiska The Wall albumet som kom 1979. Låten är en av Pink Floyds mest spelade och har ett gitarrsolo som brukar hamna högt i omröstningar kring världens genom tiderna bästa gitarrsolo. Själv hamnar jag i limbo när jag hör den. Lyssna och njut!
Bruce Springsteen - Cadillac Ranch.
Låten är från The River från 1980. För mig urtypen för hur en rock'n roll låt skall låta, fötterna klappar takten utan att man tänker på det och man blir så där glad som man bara kan bli av en bra rocklåt.
Led Zeppelin - Gallows Pole
Led Zeppelin III från 1970 är väl egentligen inte deras mest kända platta eller för den delen mest sålda. Däremot så innehåller den flera godbitar bla då just Gallows Pole som börjar i ett lugnare tempo och når ett sväng som är oemotståndligt, perfekt också att digga till bilkörning.

Kommentera gärna vad Ni lyssnar på när Ni sitter där och laddar.

/ Johan

torsdag 21 februari 2008

Sista rådjursjakten



















för i år resulterade i ett rådjur och en räv. Släppte min hund Wilma (den vita Basseten på bilden till vänster) som tog upp ett rådjur och drev detta, tyvärr så drog drevdjuret iväg åt ett håll där vi inte hade några skyttar men ett fint drev blev det ca 20 minuter och hon gick bra att kalla av så jag var nöjd med det. Ungefär när drevet var klart så sköt en våra gäster en räv, vilket vi tackar för. Bilden visar Wilma med taxkompisen Sigge som gör upp om räven!

Sen var det dags att släppa Bamse en otroligt duktig Basset Fauve de Bretagne som väckte snart efter släpp och efter ca 1 timmes drev resulterade i att ett rådjur blev skjutet, snyggt jobbat.
Bilden till höger visar lite vanligt skitsnack runt brasan med rådjuret i förgrunden.
Återkommer längre fram med inlägg om handladdning, vapen och kanske någon kniv.
Ha det!

/ Johan















Foto: Mikael Moilainen

onsdag 20 februari 2008

Hur gick rävjakten då?




Tja, inget vidare det blåste hemskt mycket så förhållanden var inte dom bästa (bra bortförklaring va). Provade dock min lockpipa som imiterar harskrik, tar nog ett tag innan man får in snitsen även om det låter precis som när en räv tar en hare av daga. Skickar med en bild från passet även om den är taget vid ett annat tillfälle.



/ Johan

torsdag 14 februari 2008

Rävjakt

Efter den sista januari så är det för min del rävjakten som lockar. Det är ju trots allt en viktig del i viltvården att hålla efter predatorerna. Räven är ju också ett vilt som inte på något sätt är lättjagat så det är en utmaning att jaga den. Dessutom så är den kanske vårt vackraste vilt så det är roligt att få se en räv samtidigt som den verkligen ger den rätta utmaningen när man väl står där på pass.
Till helgen är det tänkt att vi tillsammans med ett par grannlag ska ut och försöka oss på ett par drev även om den terräng vi ska vara i inte är lätt, eftersom det finns mycket stenrös och därmed stora chanser för räven att gå i skydd.
Hoppas på bra vinterväder då blir det säkert en skön dag oavsett om vi får tag på någon räv eller inte.

måndag 11 februari 2008

Uppehållet har precis börjat.....

men min väntan känns redan lång efter att få vara ute på jaktmarken och släppa min jakthund, en Petit Bassett Griffon tik som heter Wilma och snart är 2 år.

Hon kommer från Smålandskogens kennel och är en underbar hund både till jakt och som familjehund - hon är som jag brukar säga 12 kg kärlek - ni förstår - helt underbar.
Nedan en bild från första sommaren...





Och första vintern....





Naturligtvis gick vi en valpkurs och snacka om att man blir stolt när hon gör som jag säger.....




Nä - nu ligger kaffedoften tung i huset och jag ska ta med mig en kopp och gå ut i garaget för att ladda lite skott - en bra sysselsättning så här i mellanperioden innan jakten drar igång igen......sen ska jag ringa min jaktkompis Kent.

Hur man laddar skott ska jag berätta mer om en annan gång.

Ha det!
/Johan