söndag 8 mars 2009

Jaktmässa

Jaktmässa i Västerås, inte varje dag måste jag säga. Vildsvin är temat och för andra året i rad dessutom. Riktade stegen dit i lördags men med 100 m kö och personal som gick runt och sa att det var fullt så var det bara att vända - står inte och fryser utan att veta hur länge man ska stå, ungefär som på krogen (när det begav sig).

Hängde på låset idag Söndag och då fungerade det bättre. Gled in utan problem, det blev fullt rätt snart så det var nog bra att vara ute i tid.

Väl därinne så var det mest handlare av olika slag som ville kränga grejer - inget fel i det men när jag nu har grejor så jag nästan vomerar så var det andra mål jag hade med mitt besök. Dels lyssna på Ekbergs föredrag samt prata lite med en jaktarrangör där jag har nöjet att besöka ett av hans resmål, återkommer med något om det när det väl blir dags. Dessutom ville jag titta på en hundras, Griffon Nivernais. Den ska vara specialiserad på vildsvin och den funkar nog bra på hjort också. Hursomhelst så får jag nog säga att gillade den, så vi får se vad som händer framöver...

Till nästa år så ska enligt en vanligtvis välunderrättade källa mässan arrangeras i Eskilstuna, synd tycker jag med tanke på att det ändå är hemmaplan vilket ändå är bäst.

Ha det!

4 kommentarer:

Kvistabo´n. sa...

Ja, trångt va det. Vi kom dit kl. 10 på lördag så det gick fint å komma in..

Hylsor och Hundar sa...

Håller med borde vara lite större lokaler så skulle fler på plats och man skulle slippa trängas.

Hylsor och Hundar sa...

Håller med borde vara lite större lokaler så skulle fler på plats och man skulle slippa trängas.

XJAKT sa...

Hoppas de lyckas bättre i Eskilstuna! Spännande det där med jycken.....