onsdag 12 mars 2008

Vilken vinter!




Tycker ni som jag att vintern som har varit inte var en vinter? Höst och sen vår, OK vintern kanske varade en dag, har bilder som visar. Här i Mälardalen så har det varit mest regn men även en del sol och ska sanningen fram så kan jag leva med att slippa skotta snö, knappast någon halka att tala om, lägre värmeräkning. Å andra sidan så blir det rätt trist när man inte kan åka pulka med ungarna, inga skidor. Har ju tänkt att börja träna men håller mest på att ladda mentalt för att börja om ni förstår!?

Det som är skönast ändå med snön är att det blir så mycket ljusare, tänkte att Ni som bor en bit norrut där det finns snö måste ju även om ni har lite mindre sol ändå tycka att vintermörkret inte är så mörkt utan att det faktiskt är rätt ljust.

Ljuset ja, har ni tänkt på att hos många djurarter så har precis nu efter att det börjar bli ljusare fostren börjat växa som ju sen ska födas i början på sommaren. Visst är det rätt spännande att ljuset har sådan betydelse att det sätter igång en process som får levande varelser att börja växa.
Skickar med ett par bilder från årets vinter, ja jag träffade rätt trots att den bara varade en dag.
Ser nu fram emot en skön vår med alla sköna känslor som tinar upp!

Ha det bra!

2 kommentarer:

Peter sa...

Trevligt med jaktbloggar
Hälsningar peter

Ola sa...

Kan inte annat än att hålla med!
Startade min egen blogg för några dagar sedan.

http://vildsvinsjakt.blogg.se/

/Ola.